KanaalPark Vilvorde

Vilvorde

In het afgelopen decennium steeg het inwonersaantal van Vilvoorde tot bijna 41.000. Vooral jonge gezinnen en mensen wiens roots in Vilvoorde liggen, (her)ontdekken de aangename woonomgeving die hun vernieuwde stad te bieden heeft.

De stad Vilvoorde ontstond in de achtste eeuw aan de Zenne en groeide in de 19de en 20ste eeuw uit tot een industriestad. Vooral haar ligging langsheen het Zeekanaal en de creatie van een binnenhaven was voor tal van industrieën een logistiek pluspunt. De meer dan 100 industriële bedrijven die er actief waren, leden echter erg onder de economische recessie van de jaren 1970, zodat een verlaten industriezone langsheen het Kanaal achterbleef.

Sinds het einde van de 20ste eeuw kent Vilvoorde een nieuwe bloei met de vestiging van nieuwe (media)bedrijven zoals VTM, Videohouse, Woenstijnvis...

KanaalPark is een deel van de 100ha grote site aan de waterkant die wordt omgetoverd tot een nieuwe stadswijk. Kanaalpark is gelegen aan het gerenoveerde, historische Tuchthuis en biedt een variatie aan woongelegenheden in een groen kader met zicht op het Kanaal.

De reconversie van deze verouderde industriezone maakt van Vilvoorde opnieuw een aangename en bruisende stad. De combinatie met de strategische ligging vlakbij de hoofdstad resulteert in een herwonnen populariteit van Vilvoorde als woon- en werklocatie.

 

Contactez nous

ViRiX NV
Keizershoek 350 A
2550 Kontich

Ce site utilise des cookies pour faciliter votre expérience de navigation sur ce site.