DijleDelta - appartementen SL DUP A

Beschrijving

Op 14 juni 2012 werd DijleDelta officieel voorgesteld: een nieuwe stadswijk aan... | Lees Meer >

Op 14 juni 2012 werd DijleDelta officieel voorgesteld: een nieuwe stadswijk aan het water met plaats voor appartementen, stadswoningen met tuin en studentenhuisvesting.

Centraal op de site werd het Sluispark aangelegd. Op verschillende plaatsen binnen het project werd de Dijle opnieuw in open bedding gelegd, zodat het water terug nadrukkelijk in de stad aanwezig is. Nagenoeg alle gebouwen zijn aan het water gelegen.

Sinds september 2014 huizen er studenten in het voormalige kantoorgebouw aan de Vaartstraat: studentenresidentie #94: een moderne residentie met een actief gemeenschapsleven. 

De 80 appartementen van Eiland & Feestzaal zijn gelegen tussen de Vaartstraat en het nieuwe Sluispark. De eerste bewoners namen er in december 2016 hun intrek en genieten van een uitzicht over hetzij het Sluispark en de Dijle, hetzij de nieuwe voetgangsersbrug en Dijleterrassen. 

Gebouw De Horenblazer is klaar sinds begin 2018. De 30 appartementen, waarvan 24 stadswoningen, appartementen zijn allen zuid georiënteerd en kijken uit over de Dijle.

Gebouw Parkzicht met 35 appartementen, allen zuid georiënteerd en uitkijkend over het Sluispark, is klaar sinds begin 2021.

In gebouw Dijlezicht zijn de leefruimtes zijn georiënteerd op het zuidwesten, enkele op het oosten, en bieden ze een uitzicht over de Dijle, het Sluispark en de Geertruikerk. De slaapkamers kijken uit over de binnentuin, de Dijle en de aanliggende historische gebouwen. 

Sluismolen is gelegen op de hoek van de Sluisstraat en het Sluispark. De leefruimtes liggen op het zuiden en kijken uit over de nieuwe wijk Botterlarij en het Begijnhof. De slaapkamers geven uit op de Dijle en het Flessentrekkerspad. 

Ook de appartementen van gebouw Havenzicht zijn volop in aanbouw. Er komen 19 doorzonappartementen met zicht over de Vaartkom en de watertoren.

Recent zijn we gestart met de laatse fase van DijleDelta aan de Mechelsestraat. in gebouw Fiere Margriet komen 3 duplexappartementen, 5 'klassieke' appartementen en 2 penthouses.

De appartementen van Sluismolen, Havenzicht en Fiere Margriet komen in aanmerking voor 6% BTW indien de koper aan de voorwaarden voldoet.

Hoofdkenmerken

Referentie
SL DUP A
Prijs
€ 759.527,-

Benaderende oppervlaktes

Opp. leefruimte
65 m²
Opp. slaapkamer 1
17 m²
Opp. slaapkamer 2
9 m²
Opp. slaapkamer 3
11 m²
Bruto oppervlakte
191 m²

Inrichting

Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
1
Aantal toiletten
2

Stedenbouwkundige informatie

Bestemming
niet bepaald

Ligging

De nieuwe stadswijk, DijleDelta, is gelegen aan de zuidelijke stadsoever van de Vaartkom in Leuven, een bevoorrechte ligging vlakbij het centrum én belangrijke invalswegen.

Studentenstad Leuven is in volle ontwikkeling en kent als hoofdstad van Vlaams-Brabant, met haar centrale ligging ten oosten van Brussel, een groeiende populariteit als woonomgeving.

“De Vaartkom is een bijzondere plek in Leuven. De oude industriële site rondom de Vaart en de Dijle evolueert volop. Ze groeit uit tot een stijlvolle, levendige en groene stadswijk boordevol creativiteit en sociale interactie. De kwaliteitsvolle mix van wonen, werken en vrijetijdsbeleving aan het water voegt met zijn grootstedelijke allures een nieuwe dynamiek toe aan het stadscentrum.”

DijleDelta loopt van de Mechelsestraat via de Sluisstraat tot de Vaartstraat en de Vaartkom. Het stadhuis ligt op slechts 8 min wandelen, de Oude Markt op 10 min en het station op 15 min. De oprit van de E314 is met de wagen slechts 5 min verwijderd.

Informatie aanvraag

Vul onderstaand formulier in, indien u graag extra informatie wenst te ontvangen.

Contacteer ons

ViRiX NV
Keizershoek 350/A - 2550 Kontich

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.